Informatie Wetten, besluiten, regelingen en richtlijnenWettekst_1

Hier vind je artikelen uit het bouwbesluit, wetten en bouwregelgeving direct gekoppeld aan een bepaald element zodat je direct weet wat de wettelijke voorwaarden zijn voor dat betreffende element.

De voor de bouwsector van toepassing zijnde wetsartikelen zijn vermeld bij de verschillende elementen. U dient hier rekening mee te houden om een bouwvergunning te krijgen, indien het te realiseren of te onderhouden bouwwerk vergunningplicht is. Het grote voordeel van het direct koppelen aan een element is dat u daarmee niet zelf het bouwbesluit hoeft door te spitten om achter de van toepassing zijnde wetgeving te komen. Tevens ziet u daarmee niets over het hoofd.

Naast de Woningwet zijn artikelen en wetteksten uit o.a. de volgende wetten in Bouwgegevens.nl opgenomen:

  • Woningwet;
  • Bouwbesluit 2012;
  • Regeling geluidshinder;
  • UAV 2012.

Het grote voordeel van een abonnement op Bouwgegevens.nl is dat wij de normteksten en artikelen actueel houden voor u. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.

Op dit moment zijn we hard bezig om alle gegevens compleet te krijgen. Zodra er een nieuwe wet of regeling is toegevoegd laten wij u dat weten.


Bouwgegevens.nl maakt gebruik van cookies

Door op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van Dybron. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord